En enklere hverdag for ASVO med Paxster

sarpsborg asvo paxster

Da Sarpsborg ASVO skulle finne et nytt arbeidsverktøy, falt valget på det norske, smarte og miljøvennlige kjøretøyet Paxster. Primært brukes ASVO-Paxster’n til rydding av søppel og med en tilpasset toppfart på 7 km/t kan de fleste ansatte kjøre den, uten sertifikat. Vi dro på besøk for å snakke med både arbeidsleder og de ansatte selv, og møtte en blid og positiv gjeng.

paxster sarpsborg asvo blid sjåfør
Det var en blid og fornøyd gjeng vi møtte da vi besøkte Sarpsborg ASVO

Tilrettelegger for meningsfullt arbeid

Sarpsborg ASVO AS er en vekstbedrift med hovedoppgaver å avklare, kvalifisere, integrere og inkludere arbeidstakere i VTA tiltak og lærekandidatordning i Sarpsborg kommune. De har et mål om at enkeltmennesket blir en del av et inkluderende arbeidsliv. 

“Paxster er et godt verktøy som hjelper oss i hverdagen, rett og slett. Den gjør arbeidsdagen vår enklere.”

Nina Samuelsen, Arbeidsleder Sarpsborg ASVO
sarpsborg asvo blid mann

Får dekket hele Sarpsborg sentrum

En av de viktigste oppgavene Bygruppa hos ASVO bidrar med, er å rydde søppel rundt i byen med sine flotte søppeltraller. Når søppelsekkene er fulle, blir disse stående og senere hentet av Paxster’n hvor en av de ansatte sitter bak styret. På denne måten effektiviserer de arbeidet, i tillegg til at det gir en enorm mestringsfølelse hos de tre som rullerer på å kjøre. Ved å jobbe effektivt dekker denne gjengen et område på hele 4,3 km2.  

Grundig opplæring var viktig

Samuelsen er svært fornøyd med prosessen fra kjøp, til opplæring og service i etterkant. Hun var sterkt delaktig i prosessen sammen med Paxster og Statens Vegvesen for å få Paxster’n godkjent med 7km/t maks hastighet. Nå er løypen imidlertid tråkket opp for andre som ønsker å kjøpe Paxster til sitt formål, og løsningen kan leveres som standard fra Paxster. “Det var litt frem og tilbake, men alt løste seg og nå er det mye enklere for dem som kommer etter oss”, bekrefter hun. Hun trekker også frem at det var viktig med et solid serviceapparat da de skulle velge kjøretøy, og sier samtidig at de har hatt besøk av en tekniker et par ganger som har vært raskt på plass og tatt seg god tid både til å fikse kjøretøyet og slå av en prat med de ansatte. Det verdsetter de høyt. Paxster tilbyr landsdekkende service med kort responstid og fornuftige priser.  

“Skapet er stort og fint og enkelt å tilpasse med klyper o.l som gjør det enda enklere for oss.” 

Nina Samuelsen, Arbeidsleder Sarpsborg ASVO

Elsket av de ansatte i ASVO

Da vi besøkte den flotte gjengen hos Sarpsborg ASVO og spurte hva de syntes om å kjøre den nye doningen sin, svarte de heldigvis med stort smil at de både elsker å kjøre den, men også oppmerksomheten de får når de cruiser rundt i gågaten og på torget. De viser stolt frem både folieringen de har fått på skapet og det flotte lyset de har fått tilpasset og installert på taket. Det oransje varsellyset sørger for å varsle omgivelsene om kjøretøyets nærvær. “Folk smiler og hilser når vi kommer og takker for den gode jobben vi gjør”, sier de i kor.  

Ønsker å tenke på miljøet – valgte brukt kjøretøy

ASVO fikk pristilbud på både ny og brukt Paxster, men etter å ha innsett at de fikk et allerede miljøvennlig kjøretøy som var plukket helt fra hverandre, pusset opp og bygget opp igjen til omtrent halve prisen, valgte de det sirkulære alternativet. “Det er bra med gjenbruk”, avslutter Samuelsen. 

Recent news:

Stay in the loop: